Cricova Clasic Alb

Cricova Clasic Alb

Pret: 50,00 lei

Produs in conformitate cu metoda clasica franceza, cu fermentare secundara in sticla, si o maturare “cuvee” pe o perioada de minim 9 luni, vinul spumant se caracterizeaza prin nuantele de un galben-pai vivace si perlajul fin si persistent. Gustul expresiv, cremos, asigura oricarui degustator o experienta senzoriala absoluta.

Cantitate: - +

Cricova dispune de aproximativ 96ha de Chardonnay, in zona de centru a Republicii Moldova (regiunea Codru) si in zona de sud (Valul lui Traian), 34ha. Pinot Noir-ul este cultivat pe o suprafata de aproximativ 34ha, cu preponderenta la ferma agricola “Criuleni” (Codru) si la ferma agricola “Cricova”, 10ha.

Vinul spumant este produs din struguri atent selectionati de soi Chardonnay si Pinot Noir. Vinul materie prima este folosit la prepararea amestecului de tiraj, impreuna cu maiaua de levuri selectionate si licoarea de tiraj. Buteliile cu amestec de tiraj se dirijeaza la fermentarea secundara, care are loc la temperatura de maximum 12-14°C si se matureaza o perioada de minim 9 luni de la data tirajului. Procesul de maturare, la fel ca procesele de remuaj si degorjare au loc sub supravegherea minutioasa a oenologilor companiei, in faimoasele beciuri Cricova.

Produs in conformitate cu metoda clasica franceza, cu fermentare secundara in sticla, si o maturare “cuvee” pe o perioada de minim 9 luni, vinul spumant se caracterizeaza prin nuantele de un galben-pai vivace si perlajul fin si persistent. Gustul expresiv, cremos, asigura oricarui degustator o experienta senzoriala absoluta.

Componenta: Pinot Noir si Chardonnay
Alcool: 13% vol.
Zahar max: 15 gr/dm3
Aciditate: 5.0
Temperatura de servire: 4-6°C