Vin spumant Cricova Clasic Alb
Vinul spumant Cricova Clasic Alb este produs in conformitate cu metoda clasica franceza, cu fermentare secundara in sticla, si o maturare "cuvee" pe o perioada de minim 9 luni, vinul spumant se caracterizeaza prin nuantele de un galben-pai vivace si perlajul fin si persistent. Gustul expresiv, cremos, asigura oricarui degustator o experienta senzoriala absoluta.
Vinul spumant este produs din struguri atent selectionati de soi Chardonnay si Pinot Noir. Vinul materie prima este folosit la prepararea amestecului de tiraj, impreuna cu maiaua de levuri selectionate si licoarea de tiraj. Buteliile cu amestec de tiraj se dirijeaza la fermentarea secundara, care are loc la temperatura de maximum 12-14°C si se matureaza o perioada de minim 9 luni de la data tirajului. Procesul de maturare, la fel ca procesele de remuaj si degorjare au loc sub supravegherea minutioasa a oenologilor companiei, in faimoasele beciuri Cricova.
Componenta: Pinot Noir si Chardonnay
Alcool: 13% vol.
Temperatura de servire: 4-6°C
Producator | Cricova |
---|---|
Tip | Sec |
Soi | Chardonnay, Pinot Noir |