Vin spumant Cricova Cuvee Prestige

SKU
MB00111
70,00 lei
In stoc

Cricova dispune de aproximativ 96ha de plantatii Chardonnay, in zona de centru a Republicii Moldova (regiunea Codru), dar si in zona de sud (Valul lui Traian), 34ha. Pinot Noir-ul este cultivat pe o suprafata de aproximativ 34ha, cu preponderenta la ferma agricola "Criuleni", situata in cadrul extremitatii de est a podisului Codrilor, dar si la ferma agricola "Cricova", 10ha.

Vinul spumant este produs din struguri atent selectionati de soi Chardonnay si Pinot Noir. Vinul materie prima este folosit la prepararea amestecului de tiraj, impreuna cu maiaua de levuri selectionate si licoarea de tiraj. Buteliile cu amestec de tiraj se dirijeaza la fermentarea secundara, care are loc la temperatura de maximum 12-14°C si se matureaza o perioada de minim 2.5 ani de la data tirajului. Procesul de maturare, la fel ca si procesele de remuaj si degorjaj au loc sub supravegherea minutioasa a oenologilor companiei, in faimoasele beciuri Cricova.

Datoritata maturarii in sticla pe o perioada de minim 2.5 ani, in conditii speciale de umiditate si temperatura, spumantul se distinge prin gustul moale, catifelat si perlajul foarte fin si persistent. Bogat, matur, puternic, complex, imbina armonios notele florale cu cele minerale. Culoarea seducatoare galben-pai, cu fascicule luminoase calde, anticipa gustul proaspat si cremos.


Componenta: Chardonnay si Pinot Noir
Alcool: 13% vol.
Zahar max: 15 gr/dm3
Aciditate: 5.0
Temperatura de servire: 4-6°C
Producator Cricova
Tip Sec
Soi Chardonnay, Pinot Noir
Rating-ul dvs.